Ukrainian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

 

Орган з сертифікації персоналу «Фітоветсерт» проводить теоретичні і практичні екзамени кандидатів на сертифікацію за видами досліджень. За результатами екзаменів видається Сертифікат компетентності фахівця певного напрямку та рівня кваліфікації.

Заявки надсилати на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

За довідками звертатися по тел..: +38 044 245-76-08

Графік проведення екзаменів

Види досліджень

Методи контролю

ДСТУ на методи контролю

Молекулярно-генетичні дослідження

Якісне та кількісне визначення ГМО методом ПЛР у реальному часі

ДСТУ ISO 21569:2008 Продукти харчові. Методи виявлення генетично модифікованих організмів і продуктів з їхнім вмістом. Якісні методи на основі аналізування нуклеїнової кислоти

ДСТУ ISO 21570:2008 Продукти харчові. Методи виявлення генетично модифікованих організмів і продуктів з їхнім вмістом. Кількісні методи на основі аналізування нуклеїнової кислоти

ДСТУ ISO 21571:2008 Продукти харчові. Методи виявлення генетично модифікованих організмів і продуктів з їхнім вмістом. Екстракція нуклеїнової кислоти

Фізико-хімічні дослідження

Визначення нітратів і нітритів

ГОСТ 8558.1-78 Продукты мясные. Методы определения нитрита

ГОСТ 8558.2-73 Продукты мясные. Метод определения нитрата

ДСТУ ISO2918:2005 М’ясо та м’ясні продукти. Метод визначення загального вмісту нітриту (контрольний метод)

ДСТУ ГОСТ 29300:2009 Мясо и мясные продукты. Метод определения нитрата

Фітосанітарні дослідження

Визначення ураження хворобами

ДСТУ 3304-94 Насіння ефіроолійних культур. Методи визначення зараженості хворобами

ДСТУ 4138:2002 Насіння сільськогосподарських культур. Методи визначення якості

ДСТУ 7127:2009 Насіння дерев та кущів. Методи фітопатологічної та ентомологічної експертизи

Мікробіологічні дослідження

Відбір зразків та визначення БГКП

ГОСТ 18963-73 Вода питьевая. Методы санитарно-бактериологического анализа

ГОСТ 26972-86 Зерно, крупа, мука, толокно для продуктов детского питания. Методы микробиологического анализа

ГОСТ 30518-97 Продукты пищевые. Методы выявления и определения количества бактерий группы кишечных палочек (колиформных бактерий)

ДСТУ ISO 18593: 2006 Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Мікробіологічний аналіз із використанням відбитків і змивів з поверхонь

ДСТУ ISO 4831:2006 Корми для тварин. Препарати стабілізовані амілолітичні ферментні для курчат-бройлерів. Технічні умови

ДСТУ ISO 9308-2:2005 Якість води. Виявляння та підрахування коліформних бактерій, термотривких коліформних бактерій та передбачуваної кількості Escherіchіa colі. Частина 2. Метод кратних пробірок (метод найвірогіднішої кількості)

ДСТУ ГОСТ 30712:2003 Продукти безалкогольної промисловості. Методи мікробіологічного аналізу (ГОСТ 30712-2001, IDT)

Хіміко-токсикологічні дослідження

Визначення масової концентрації пестицидів

ДСТУ EN 12393-1:2003 Продукти харчові нежирові. Визначання вмісту залишків пестицидів газохроматографічним методом. Частина 1. Загальні положення

ДСТУ EN 12393-2:2003 Продукти харчові нежирові. Визначання вмісту залишків пестицидів газохроматографічним методом. Частина 2. Методи екстрагування та очищання

ДСТУ EN 12393-3:2003 Продукти харчові нежирові. Визначання вмісту залишків пестицидів газохроматографічним методом. Частина 3. Визначання та підтверджувальні випробовування

Визначення солей важких металів

ГОСТ 26929-94 Сырье и продукты пищевые. Подготовка проб. Минерализация для определения содержания токсичных элементов

ГОСТ 30178-96 Сырье и продукты пищевые. Атомно-абсорбционный метод определения токсичных элементов

ДСТУ ISO 11885:2005 Якість води. Визначання 33 елементів методом атомно-емісійної спектрометрії з індуктивно зв’язаною плазмою

Відбір зразків

ДСТУ 4834: 2007 Молоко та молочні продукти. Правила приймання, відбирання та готування проб до контролювання

ДСТУ ISO 18593: 2006 Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Мікробіологічний аналіз із використанням відбитків і змивів з поверхонь

ДСТУ ISO 707:2002 Молоко та молочні продукти. Настанови з відбирання проб

 

На верх